Om vårt projekt

Coloramahuset – ett projekt som startade augusti 2011

Vi, Barbro och Thomas Karlsson, som äger och driver Colorama Karlssons Måleri i Mariestad AB, har länge funderat över att köpa ett hus privat och renovera det från grunden. Att få göra ett hus precis som man själv vill ha det. Det har aldrig varit prat om ett nytt hus utan ett gammalt som vi ville renovera efter våra egna önskemål och drömmar.

Samtidigt har vi i Coloramabutiken ofta pratat om hur bra det vore att ha ett hus där vi kan tapetsera, lägga golv mm och kunna visa kunderna det färdiga resultatet. Det är alltid lättare för kunderna att se ett tapetserat rum istället för ett litet prov i en tapetkatalog.

Så en dag hade Thomas sett en annons om ett hus på Östra Järnvägsgatan i centrala Mariestad som var till salu. Vi kontaktade genast mäklaren och fick möjlighet att titta på huset. Då dök en tanke upp. Varför inte slå ihop våra tankar och idéer? Vi la ett bud och några veckor senare var huset vårt.

Vårt företag har köpt huset. Vi kommer att renovera huset från grunden under en längre period. Tanken är att vi under renoveringen ska ordna ett antal events för kunder och andra intresserade där vi visar upp vad vi gjort och samtidigt har en slags skola om dränering, fasadfärg, kakling, färgsättning, golvvärme, ljussättning, färgsättning mm mm. Vi har redan haft två visningar. Vid den första visningen visade vi upp hur huset såg ut efter att vi röjt ut det mesta. Arkitekt Mattias Westelius var med och berättade hur han tänkt när han hjälpte oss med planlösningen. Ritningar och skisser satt på väggarna så att besökarna fick ett hum om vad som komma skall. Vid den andra visningen var väggar rivna och nya väggar uppsatta av snickare från Tomas byggare. Därför var snickarna med och även Bengt Lööf från Bravida. De berättade om vad man bör tänka på när man river väggar mm och även hur planeringen av elinstallationer går till.

Vår idé är att samarbeta med Coloramas avtalsleverantörer och med lokala hantverkare. Vi tror och hoppas att alla kommer ha glädje och nytta av projektet, avtalsleverantörer, lokala hantverkare, kunder och vi själva.

Det finns ingen deadline för projektet. Det viktigaste är att allt blir bra men kanske, kanske kan det vara klart vid nyår. Välkomna att följa Coloramahusbloggen! På bloggen, på Coloramas egen blogg, www.coloramamariestad.blogspot.com, på facebook, i Coloramas eget magasin Mitt hem och i Mariestadstidningen kan ni se när vi har visningar. Häng med oss!

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s